Blogia
Les NTIC a l'educació infantil

ACTIVITAT: CAPSA DE JOCS.

En aquesta activitat l'objectiu que es persegueix és:

*Produir misstages audiovisuals senzills utilitzant diferents mitjans.

 

Com treballen?

L'objectiu de l'activitat era potenciar la relació entre el gran grup i el petit grup, per tal que els alumnes es coneguessin millor.

Després d'altres experiències es va pensar que la fotografia era l'element ideal i engrescador per portar a terme l'activitat.

Per tal d'assolir els objectius proposats, a l'inici de curs es proposa l'activitat a l'assemblea d'escola a on hi participen tots els nens i les nenes. La idea d'utilitzar la fotografia i que els protagonistes siguin ells mateixos es va acceptar ràpidament.

Es va fer una llista de possibles jocs que podrien posar-se dins la "Caixa de joc" i cada grup - classe va triar-ne un:

- Els nens i les nenes d'Educació Infantil faran un trencaclosques.

- Els nens i nenes de Cicle Inicial construiran un "MEMORI".

- Els nens i nenes del Cicle Superior faran un

- També es tria un joc on hi puguin participar tots. Es tracta d'una variant del JOC DE L'OCA.

Abans d'elaborar-los cal posar-se d'acord amb el disseny, els colors, el material..., per tal de donar una forma homogènia al treball.

A partir d'aquí, cada grup amb la seva tutora i a la seva classe es posen mans a la feina.

Per tal de construir el joc col·lectiu, els més grans de l'escola varen fer una llista de les possibles imatges que podien sortir en les diferents caselles i van buscar fotografies a Internet , en diferents catàlegs de països, i van realitzar també les pròpies fotos. Les normes del joc es construeixen entre tots.

 

Font:

http://www.xtec.es/audiovisuals/sav/saip03/sessio2/experiencies/ses2exp1.htm

 

Comentari:

He elegit aquesta activitat, que es pot dur a terme tant en Infantil com en Primaria, perquè treballa diversitat d'aspectes com ara saber busacr informació en diferents fonts i contrastar-les, iniciar-los en el mon de la fotografia i per tant possar-los en contacte amb les noves tecnologies...Però vuic destacar que aquesta activitat fou pensada per treballar uns canvis que estaven ocorreguent a Seana, que són l'arribada de gent d'altres països i per tant es veren obligats a treballar la diversitat intercultural en l'aula.

Ralitzaren activitats que construien els propis nens i nenes amb l'ajuda del tutor-a. Eren activitats pensades per a que els nens i nenes es conegueren millor; que conegueren, per exemple, d'on ve cada nen, quines costums i tradicions son propies del seu país d'origen, etc.

M'agradat l'activitat, ja que al mateix temps que  els nens i nenes van coneixent-se a poc a poc de forma lúdica, van introduint les noves tecnologies en les seues vides.

0 comentarios